BADAN

 • Saya selalu memakai tudung dalam keadaan rambut yang lembap. Setelah membukanya, rambut saya sentiasa berbau, malah kulit kepala menjadi gatal dan berkelumumur. Bagaimanakah hendak mengatasinya?

  Setiap kali hendak melakukan sebarang aktiviti, pastikan rambut anda benar-benar kering sebelum mengenakan tudung. Gunakan Syampu Bio-Butrix Limau Purut SAFI untuk mengatasinya. Ia dirumus dengan Ekstrak Limau Purut yang mampu mengurangkan kelumumur serta kegatalan kulit kepala disamping menyegarkannya. Hasilnya kulit kepala lebih segar dan rambut lebih menawan.


 • Rasa kurang yakin kerana kulit pangkal lengan kurang menawan?

  Untuk masalah ini, SAFI syorkan Deodoran Bebola Anti-Peluh dengan ekstrak Buah Delima baharu. Ia dirumus tanpa alkohol bertindak mencerah dan menganjalkan kulit pangkal lengan. Ia menghindarkan peluh di samping memberi perlindungan 24 jam untuk mencegah bakteria, punca masalah bau badan. Jangan lupa mencuba. Percayalah, keyakinan bermula dari dalam!


 • Saya mengalami masalah kulit badan kering dan tidak sekata. Tolong saya?

  Kulit badan yang dibiarkan tanpa disapu losyen akan mudah kering dan terbakar dek matahari. Kerana itu, penggunaan losyen amat penting. Losyen Tangan & Badan Siang SAFI BALQIS Perfect 10 membekalkan nutrien yang mencukupi untuk melembap di samping melindungi kulit dengan lebih efektif agar sentiasa cerah dan mulus. Kombinasi BioWhite, Vitamin C dan Vitamin B3 membantu mengurangkan kesan pembentukan melanin sementara Pelindung UV mampu melindungi kulit daripada pancaran UV yang memudaratkan.


 • Seperti biasa, hidangan manis itulah yang sering menawan selera tetapi ia juga punca kerosakan gigi. Apakah langkah penjagaan yang perlu diambil oleh kami sekeluarga untuk mengekalkan kesihatan gigi?

  Penyelesaiannya, mestilah rangkaian Ubat Gigi SAFI dengan formulasi baharu Mikro Kalsium. Ia terdapat dalam tiga variasi semula jadi iaitu Kayu Sugi, Oren Herba dan Gamat. Mikro Kalsium lebih pantas menyerap, memberi 2x perlindungan lebih efektif menentang kaviti (lubang pada gigi) agar gigi 2x kuat, 2x sihat. Oh ya, perlu juga diingat. Gigi sihat tetapi kesihatan diri juga perlu dijaga. Kurangkan manis dalam makanan, tingkatkan manis dalam senyuman.


 • Bagaimanakah hendak menjaga kebersihan bahagian intim?

  Mahu tidak mahu, kebersihan bahagian intim begitu penting untuk dijaga setiap wanita. Untuk remaja, anda boleh mencuba Pembersih Peribadi Wanita SAFI yang didatangi dalam 3 variasi (Delima, Zamrud dan Nilam) manakala Buih Pembersih Peribadi Wanita SAFI pula sesuai untuk dewasa. Rangkaian ini dirumus dengan pH 3.5 untuk keseimbangan pH semula jadi dan mengekalkan kelembapan agar bahagian intim sentiasa berasa segar, bersih dan sihat.